VluchtelingenWerk Nederland

Growing Minds heeft in opdracht van VluchtelingenWerk Nederland een aanmeldoptie voor de Open azc dag nieuwsbrief en een korte online inburgeringstest ontwikkeld voor op de website openazc.nl. Beiden hebben geleid tot een groot aantal nieuwe leads.

VluchtelingenWerk Nederland en COAorganiseerde de Open azc dag

Op 13 juni 2015 organiseerden VluchtelingenWerk Nederland en COA de Open azc dag. Op deze dag openden asielzoekerscentra overal in Nederland de deuren. Het was een feestelijke, maar ook confronterende dag voor de ruim 15.000 bezoekers.

Op de website van de Open azc dag was in één opslag te zien waar zich in Nederland asielzoekerscentra bevinden en was er de optie om het programma per locatie te bekijken. Om op de hoogte te blijven van de activiteiten op 13 juni konden bezoekers zich aanmelden voor e-mailupdates. In totaal heeft 3% van de bezoekers van de website openazc.nl zich aangemeld voor deze updates.

Om aandacht te vragen voor de eisen die in Nederland worden gesteld aan vluchtelingen kon iedereen via een link op de Open azc dag een voorbeeld inburgeringsexamen doen. Deze test, bestaande uit 10 vragen, is door Growing Minds ontwikkeld en online gepubliceerd. Na de test kregen de deelnemers de score te zien met de optie om een e-mailadres achter te laten voor het ontvangen van een diploma of verdere uitleg over de vragen en antwoorden. Van alle deelnemers heeft 23% een e-mailadres achtergelaten. Ook was er de optie om de inburgeringstest te delen op Facebook, wat veel mensen gedaan hebben. Hierdoor was Facebook uiteindelijk de grootste bron voor deelnemers. Maar liefst 58% van de deelnemers was afkomstig van Facebook. De website Openazc.nl zorgde voor 23% van de deelnemers.

Interesse in een samenwerking?

Heb je interesse in een samenwerking met Growing Minds? Dan neem contact met ons op.

Terug naar cases